Winnen


Als Ckaarthouder, kunt u voortdurend gratis toegangskaarten, boeken en meer winnen. Toegangskaarten voor concerten, toneelvoorstellingen, exposities, enzovoorts. Elke maand maakt u weer kans op andere gratis toegangskaarten, boeken en meer. Bij de winactie staat aangegeven hoe u - heel eenvoudig - kunt meedoen. U mag slechts 1 maal aan dezelfde winactie meedoen. Door mee te doen geeft u toestemming voor vermelding van uw naam en woonplaats onder de winactie als u toegangskaarten heeft gewonnen.

Winnen

Wie het laatst lacht

Wie het laatst lacht

Categorie: Beeldende Kunst
Zelden zijn meer humoristische schilderijen gemaakt dan in de Nederlandse Gouden Eeuw. De welvaart en een nieuw koperspubliek stimuleerden schilders in de Gouden Eeuw om een enorme variëteit aan beeldgrappen te bedenken. Ondeugende kinderen, dwaze boeren, malle dandy's en drinkebroers, kwakzalvers, koppelaars, luie dienstmeiden en lustige dames - ze figureren in grote getalen in topstukken uit de Gouden Eeuw. De humor die in de werken besloten ligt moet voor tijdgenoten gemakkelijk herkenbaar zijn geweest. Nu - eeuwen later - zijn de beeldgrappen lastiger te ontrafelen.
Deze publicatie biedt voor het eerst een overzicht van humor in de 17de-eeuwse schilderkunst. Opgenomen zijn circa 60 topstukken uit binnen- en buitenland van de hand van schilders als Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen, Gerrit van Honthorst en Judith Leyster.
Klik op Deelnemen om kans te maken op deze fraaie catalogus. Deelname is mogelijk t/m 14 december 2017.


Deelnemen
Keramiek op papier

Keramiek op papier

Categorie: Beeldende Kunst De verloting is verlopen, inzenden is niet meer mogelijk.
Humor en vakmanschap gaan hand in hand bij keramist Hans de Jong (1932-2011). Zonder zich te bekommeren om gebruiksfuncties, boetseert hij van klei fantasiebeesten en speelse figuren met namen als Huilebalk, Vliegvors, Platlander en Zijne Doorzichtigheid.
"Ik kan alleen dingen maken die ik zelf leuk vind, zonder iets ermee te willen betogen of te bedoelen, zonder er zelfs aan te denken, wat er mee moet gebeuren of waar ze heen gaan." - Hans de Jong.
Hans de Jong behoort samen met onder anderen Lies Cosijn, Jan de Rooden, Johnny Rolf, Johan van Loon en Helly Oestreicher tot een generatie Nederlandse keramisten die niet geïnteresseerd is in het vervaardigen van gebruikskeramiek. Door de jaren heen maakt hij incidenteel wel wat functionele voorwerpen, meestal in opdracht en als uitzondering die de regel bevestigt.
De tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag bestaat uit circa 70 werken uit de periode van 1959 tot en met 2001, met een nadruk op de jaren 60 en 70, de periode waarin de keramiek als kunstvorm een grote mate van autonomie weet te bemachtigen. In deze nieuwe era binnen de Nederlandse keramiek worden de mogelijkheden van het materiaal steeds vernuftiger uitgebuit en spelen kunstenaars met de balans tussen materie en tussenruimte. Zo krijgen de plastieken meer zeggingskracht, waarmee de afstand tot de beeldhouwkunst steeds kleiner wordt.
De tentoonstelling valt samen met de eerste publicatie over het indrukwekkende oeuvre van Hans de Jong. Hans de Jong 1932 - 2011. Keramist verschijnt bij Waanders & de Kunst (ISBN 978 94 6262 156 5, ? 27,50). We verloten één exemplaar onder Ckaarthouders. klik op deelnemen en doe mee! (Deelnemen kan tot 30 november, 2017).

Kleintje kunst

Kleintje kunst

Categorie: Lezen & Schrijven De verloting is verlopen, inzenden is niet meer mogelijk.
Dit is kunst. Welnee, het is een urinoir! Dít is kunst! Welnee, het is een lijst met een plaatje erin. Ja, maar dat plaatje is kunst. Je kunt zien dat het kunst is doordat er een lijst omheen staat.
Ted van Lieshout daagt de kijker uit in een prikkelend vormgegeven cadeauboek rond dit iconische kunstwerk van de 20e eeuw. "Ik vond moderne kunst een ingewikkeld fenomeen. Tot ik Fontein van Marcel Duchamp leerde kennen. Sindsdien begrijp ik heus niet alle moderne kunst, maar ik sta er wel wagenwijd voor open.'
Ted van Lieshout schrijft al jaren over kunst, in zijn Stil leven tot en met de trilogie Papieren Museum. Met zijn bekroonde beeldsonnetten inspireerde hij jong en oud om zelf aan het beelddichten te gaan met voorwerpen uit de eigen omgeving. In 2016 maakte hij samen met Ludwig Volbeda De vogels, een poëtisch prentenboek over beeldhouwkunst.
Fountain/Fontein werd in 2004 gekozen tot meest invloedrijke kunstwerk van de 20e eeuw. Klik op Deelnemen om kans te maken op een van de twee gratis exemplaren. Lees ook onze recensie!
Deelnemen mogelijk tot 15 november 2017.

Winnaars

Sonja den Besten, Hoorn (NH)
Ineke Van Van Waas, Hoek van Holland