Zomaargasten

Festival De Parade: Zomaargasten

Altijd al eens te gast willen zijn bij een live talkshow? Grijp dan nu de kans en schuif aan in de provisorische studio van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn, waar zij proberen om met behulp van beeld- en muziekfragmenten de allerpersoonlijkste verhalen boven tafel te krijgen. Tot op het laatste moment is ook voor de presentatoren onbekend wie er plaats neemt voor een diepte-interview, maar één ding staat telkens weer vast: het zijn bijzondere gasten, met een minstens zo bijzondere levensloop. En na afloop bekijk je een toevallige voorbijganger nooit meer hetzelfde.

Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. Wij starten onze tournee in Rotterdam en reizen met alle tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluiten traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Meer informatie en programmering. 

Terug naar nieuwsbrief


Tentoonstelling: Vernieuwd Verleden in CODA Museum, Apeldoorn

De tentoonstelling Vernieuwd Verleden in het CODA Museum toont hoe thema's, vormen en technieken uit het verleden een nieuwe rol spelen in de hedendaagse kunst. Het CODA Museum presenteert een brede selectie hedendaagse kunst van 35 beeldend kunstenaars die werken met elementen en symboliek uit de westerse (kunst)geschiedenis en/of historische technieken en ambachten.

Meer informatie en openingstijden.

Volledig artikel

Tentoonstelling: ARTTREAT, kunst rond religieuze en alternatieve geneeswijzen

18 kunstenaars uit het hele land en werkend in diverse disciplines hebben zich door het thema religieuze en alternatieve geneeswijzen laten inspireren. Deze tentoonstelling sluit aan op het project Religious and Alternative Healing in the Modern World, een onderzoek dat op dit moment wordt uitgevoerd aan het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam.

Meer informatie en openingstijden.

Volledig artikel

Theater: Romeo & Julia in Amsterdamse Bos

Deze zomer presenteert het Amsterdamse Bos theater, 400 jaar na het overlijden van William Shakespeare een eigenzinnige Romeo & Julia. Circus, theater en muziek worden ingezet om dit onsterfelijke verhaal nieuw leven in te blazen. Met rauwe beelden in een groots decor spat de liefde in al zijn levenskracht van het podium.

Meer informatie en programmering.

Volledig artikel

Open Monument van de maand: Kasteel Helmond

Het Open Monument van de Maand juli is het kasteel van Helmond. Deze middeleeuwse waterburcht wordt momenteel uitgebreid gerenoveerd en heringericht om vanaf eind 2016 weer voor het publiek te kunnen worden opengesteld. Terwijl de lege zalen wachten op invulling van de nieuwe kasteelpresentaties is dit een uitgelezen kans voor bezoekers om nader met het kasteel kennis te maken.

Meer informatie en openingstijden.

Volledig artikel