KORTINGEN OP KUNST & CULTUUR


De Ckaart biedt u elke twee weken nieuwe aanbiedingen Daarnaast kunt u voortdurend toegangskaarten winnen.


Kortingen krijgt u op uw bezoek aan musea, toneelvoorstellingen, musicals, muziekuitvoeringen, cabaret, enzovoorts. En kortingen op uw abonnementen, uw bezoeken aan kunstbeurzen, mooie kunstboeken, enzovoorts. De Ckaart maakt het mogelijk.

Elke twee weken krijgt u weer nieuwe aanbiedingen met kortingen. En elke twee weken kunt u weer andere toegangskaarten winnen. Culturele organisaties kunnen hun aanbiedingen hier opgeven.
Actuele kortingen

Even more affordable...

Even more affordable...


De Affordable Art Fair Amsterdam 2017, is een onafhankelijke kunstbeurs voor betaalbare hedendaagse kunst. Het evenement vindt dit jaar plaats op 2 - 5 november in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Op deze mooie locatie vindt u bijna 70 galerieën met lokale en (inter)nationale hedendaagse kunst. De Affordable Art Fair heeft duizenden kunstwerken tussen de € 100,- en € 6.000,- Dit alles is te ontdekken op de prachtige locatie in de Kromhouthal in Amsterdam. De plek om kunst te ontdekken, verliefd op te worden en mee naar huis te nemen. U krijgt als Ckaarthouder op vertoon van uw geldige Ckaart aan de kassa € 2,- korting op de toegangsprijs van € 14,-.

Meer informatie over openingstijden en alle activiteiten vindt u op www.affordableartfair.com/amsterdam.


Cruise Event 2017

Cruise Event 2017


Als u overweegt een cruisevakantie te boeken, dan is zaterdag 21, of zondag 22 oktober, het moment om alles te horen over cruises! De presentaties tijdens het Cruise Event bieden u alle informatie over de nieuwste bestemmingen en de verschillen tussen grote en kleine schepen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en u zult ontdekken dat een cruisevakantie niet alleen veel goedkoper is dan u denkt, ook is het een zeer veilige manier van reizen waarbij u zeer veel bestemmingen aandoet en kennismaakt met diverse culturen!
Aanwezige exposanten Alle nationale en internationale rederijen zijn aanwezig. Ook heeft de Holland America Line weer haar eigen presentatiezaal en heeft u na deze heerlijke dag alle informatie óf een cruisevakantie en weet u wat voor schip het beste bij u past. De champagne en goodiebag inclusief een gratis jaarabonnement op het magazine TRAVELBOOK staan voor u klaar! Bekijk het actuele aanbod op de exposantenlijst.
Elke dag spectaculaire optredens van Dinnershow Pandora Dinnershow Pandora (bekend van tv) zal tijdens deze editie van het Cruise Event elke dag 3 spectaculaire optredens verzorgen! Zo ervaart u de ultieme beleving van entertainment zoals deze ook aan boord van een cruiseschip wordt gegeven.
Alle informatie over deelnemende exposanten, het programma en de presentaties: http://www.cruise-event.nl/


Gratis naar de Nationale Kunstdagen

Gratis naar de Nationale Kunstdagen


Kunst in alle kleuren, maten en vormen Ook dit jaar zullen circa 250 kunstenaars met hooggewaardeerd werk exposeren. Er is dan ook een grote diversiteit aan kunst: u vindt op de Nationale Kunstdagen naast schilderijen, tekeningen en foto's ook beelden, sieraden en grafiek. En dat allemaal voor vaak vriendelijke prijzen omdat u direct van de kunstenaar koopt, zonder dat deze commissie hoeft te betalen aan de organisatie. Om even bij te komen van de vele positieve indrukken die u op zult doen, kunt u vooraan in het sfeervolle restaurant én halverwege de beurshal genieten van heerlijke hapjes en drankjes en genieten van gezellige, sfeervolle live muziek.
De Nationale Kunstdagen worden op zaterdag 11 november om 11.30 uur officieel geopend door Ferdi Bolland.
De Nationale Kunstdagen zijn op zaterdag 11 en zondag 12 november van 11.00 tot 17.30 uur geopend. Toegang tot de beurs kost aan de kassa € 14,50 maar u krijgt met uw Ckaart gratis toegang. Daarbij krijgt u op vertoon van een print van deze nieuwsbrief (tegelijk met het tonen van uw Ckaart) ook een catalogus ter waarde van € 4,- gratis. Meer informatie over de beurs vindt u op www.kunstdagen.nl


Veilig èn voordelig!

Veilig èn voordelig!


Hoe krijgt u een slippende auto onder controle? Hoe kunt u veilig een obstakel ontwijken?

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie; doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip) en u leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. Alle cursussen worden begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Programma

Theorietraining (ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors): - Algemene voertuigbeheersing - Rem- en uitwijkoefeningen - Over- en onderstuurtraining - Waarneming versus ontstaan van een ongeval - Verkeersinzicht en voertuigkennis - Gevaarherkenning - Het Nieuwe Rijden (online)

Praktijktraining

1 - Algemene voertuigbeheersing Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 - Rem- en uitwijkoefeningen Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 - Over- en onderstuurtraining Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico's goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen. Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Bij deze training maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld (handgeschakelde Mercedes-Benz A-klasse). Voertuigen kunnen per locatie afwijken. De trainingen van het Safety Experience Center staan onder auspiciën van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

Voor meer informatie kijkt u op de website: Safety Experience Center

Boek nu: vraag de speciale boekingscode aan via info@ckaart.nl (vergeet niet uw Ckaart nummer te vermelden). In plaats van € 258,- betaalt u slechts één maal cursusgeld: € 129,- voor de cursus van drie uur.


Sherlocked

Sherlocked


Sherlocked onderscheidt zich onder meer door de sterk ontwikkelde verhaallijnen van haar Escape Rooms. Een team van medewerkers onderzoekt de historische context van de locaties en de verhalen over de belangrijkste personen daaromheen. In Rotterdam wordt een derde ervaring ontwikkeld: Ascension. De unieke kerktoren en aansluitende ruimtes van de Arminius kerk vormen een mooie uitdaging en vooral een perfecte kans de locatie uit te bouwen tot een unieke 'mystery experience'.

De Arminiuskerk ligt bij het Museumpark, direct naast het Boijmans van Beuningen Museum op slechts 10 minuten loopafstand van Rotterdam CS. Het prachtige rijksmonument werd gebouwd in 1895 en is nog altijd een plek waar veel mensen samen komen. De donkere catacomben onder de kerk zijn een geweldige plek voor de Sherlocked avonturen. Grote, ondergrondse ruimtes die bij uitstek geschikt zijn voor de Escape Rooms.

The Architect is een 'klassieke' Escape Room waar je met (maximaal 6 personen 60 minuten de tijd hebt om te ontsnappen. Het is een kamer met veel variatie die het uiterste van je zintuigen vraagt en iedereen de kans geeft ergens in uit te blinken. Het verhaal? Je treedt een kantoor binnen van een geheim, verloren geacht genootschap. Missie: ontrafel het mysterie van 'The Society of the Crossed Keys'.

Bij de tweede ervaring, The Vault, is het concept omgedraaid. In plaats van ontsnappen is de missie hier inbreken. Deelnemers moeten een extreem, sterk beveiligd kluizencomplex inbreken om daar een object te stelen dat de potentie heeft de wereld te veranderen. Je begint buiten en hebt 90 minuten de tijd om binnen te komen. De rest moet je zelf ontdekken.

Ckaarthouders krijgen € 10,- korting op de groepstickets (maximaal 6 personen). Vraag uw reserveringscode aan via info@ckaart.nl Meer informatie over de spannende Escape Rooms vindt u op: Sherlocked


Tweede kaartje halve prijs

Tweede kaartje halve prijs


In MergelRijk is veel te zien en te beleven voor jong en oud en als hoogtepunt mag iedereen in de workshopruimte zelf een kunstwerkje van een blokje mergel maken. Je kunt er kijken naar fantastische films, o.a. gemaakt door de van de Efteling en TV bekende zand/mergel Tovenaar Gert van der Vijver. Op interactieve tablets ontdek je interessante wetenswaardigheden over de Limburgse geschiedenis en natuur. Kinderen krijgen een leuk doe-boekje met speurtocht en een diploma.

2e Persoon 50% KORTING (op het laagste tarief van de reguliere entree, niet geldig i.c.m. andere acties).

Informatie over tickets, adres en andere activiteiten: Mergelrijk


Rondvaart langs Amsterdamse musea

Rondvaart langs Amsterdamse musea


De Hop on Hop Off boot is een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken. Je maakt een rondvaart door alle bekende grachten langs de beroemdste musea van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. Maar ook kom je langs het Rembrandtplein en de gezellige Albert Cuypmarkt. En het mooie is, je kunt op- en afstappen bij een van de haltes, Wanneer je wilt en op alle boten. Zo bepaal je je eigen dagje Amsterdam. De Hop On Hop Off by Boat maakt sightseeing in de hoofdstad comfortabel. Ckaarthouders krijgen € 5,- korting korting op een dag ticket voor de Hop on-Hop off Boat. De korting is alleen online geldig met de speciale kortingscode CKAART17 op www.stromma.nl/hop-on-hop-off-boat/. De korting is geldig op afvaarten t/m 31 oktober 2017.

Beeldentuin Land en Beeld

Beeldentuin Land en Beeld


In de zomer van 2017 is er in beeldentuin Land en Beeld een collectieve presentatie van de steen kunstenaars Gerard Höweler, Ton Kalle en Chris Peterson getiteld 'Eenvoud en Helderheid': Het herleiden van een zwerfkei of een ruw stuk steen uit de groeve in een zuivere gedachtenlijn, getuigt van een groot kunstzinnig inzicht. De wereld om ons heen is steeds intenser geworden, de visuele- en verbale communicatie steeds verwarrender. Eenvoud en helderheid is vaak ver te zoeken en in de kunstwereld is dat merkbaar. In de hedendaagse beeldhouwkunst wordt weinig opgedrongen door geloof, politiek of maatschappelijke normen. De kunstenaar bepaalt zelf zijn weg en dat is in onze huidige samenleving geen gemakkelijke zaak.

Andere geëxposeerde werken, uitgevoerd in steen, hout, kunststof en keramiek, zijn onder andere van: Albert Verkade, Alinda Ottens, André Pielage, Antoinette le Roy en Arthur Kempenaar. De website van de beeldentuin geeft een gedetailleerd overzicht van alle deelnemende kunstenaars.

Toegang € 7,50; Ckaarthouders €5,00. Let op: alle dagen open, maar alleen op afspraak.

Meer informatie vindt u op www.landenbeeld.nl.


BLOGGERS gevraagd

BLOGGERS gevraagd


Als blogger committeer je je voor minimaal één blog per maand. Je bent bereid verslag te doen van (en dus een bezoek te brengen aan) vernissages, première- of VIP-avonden. Onderwerpen waarover je schrijft moeten gerelateerd zijn aan kunst en cultuur of, om exact te zijn, binnen een van de volgende thema's passen: Beeldende Kunst - Culturele Evenementen - Design - Entertainment - Lifestyle & Food Markets - Film - Fotografie - Kids en Kultuur - Lezen & Schrijven - Musea - Muziek - Natuur & Cultuur - Theater. Lees de volledige omschrijving hier: ckaart.nl/bloggers/.

Recensent Kunst / Non Fictie boeken

Recensent Kunst / Non Fictie boeken


Als recensent schrijf je minimaal tien recensies op jaarbasis. De boeken mag je na publicatie houden! Je kan je voorkeur voor een bepaald type of genre boeken (bijvoorbeeld popmuziek, of biografieën) bij de redactie aangeven. Nieuwe boeken verschijnen het hele jaar door. We kunnen niet exact aangeven wanneer en hoeveel recensie exemplaren worden toegestuurd. Je ontvangt vooraf bericht zodat je kan aangeven of je tijd hebt de boeken tijdig te recenseren. Voor de actualiteit is snelheid belangrijk; wij hanteren een plaatsingstermijn van drie weken na ontvangst van een boek. Lees de volledige omschrijving hier: ckaart.nl/bloggers/.

Gratis rondleiding

Gratis rondleiding


Comenius werd in 1670 in de toenmalige Waalse kerk begraven. Nadat deze kerk omstreeks 1800 werd gesloten, raakte het graf van Comenius in de vergetelheid. Vergeefs zochten Tsjechen in de 19e eeuw naar het graf van Comenius in de Grote of St. Vituskerk aan de Marktstraat. In 1929 werd het graf herontdekt in de voormalige Waalse kerk aan de Kloosterstraat en werd het Mausoleum ingericht zoals het er nu nog steeds uitziet. Een bijzondere plek met een wonderlijk verhaal. U bent welkom bij de rondleiding op zondag, 6 augustus 2017 om 15.00 uur. Ook op 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december 2017 zijn er gratis rondleidingen. Nog tot 22 oktober 2017 zijn in het museum de tentoonstellingen: 'Unitas Fratrum', 'Education for All' en '80 jaar Comenius Mausoleum' te zien. S.v.p. aanmelden voor rondleiding: via: info@comeniusmuseum.nl of via: 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur). Let op! De rondleiding is gratis, er moet wel entree voor het museum betaald worden! Entree: € 6,=. Openingstijden museum: di-zo van 12.00-17.00 uur Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden. Meer informatie op: www.comeniusmuseum.nl.

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!


Verdwaal in de wondere wereld van wijn! U wordt rondgeleid in één van de oudste wijnhuizen die Nederland rijk is. Het wijnhuis beschikt over de grootste wijnkelders van Nederland. Een rondgang voert u langs rijen eiken fusten, die naast blinkende roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. In het museum waant u zich als het ware op het terrein van een schattig château in Bordeaux. Het is een klein stukje Frankrijk nabij de Nederlandse Rijn. Tijdens de kelderwandeling is het indrukwekkend te zien hoe de honderdduizenden flessen in het donker in alle rust rijpen, tot van hun inhoud optimaal genoten kan worden. Na de rondleiding is er een proeverij van drie wijnen, waarbij ook de kunst van het proeven uitgebreid besproken wordt. Het geheel duurt ca. 1,5 uur en start iedere vrijdag om 14.00 uur en iedere zaterdag om 13.30 uur of 15.00 uur. Ckaarthouders krijgen tot en met 31 december 2017 25% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 15,-. U wordt verzocht vooraf online te reserveren door het invullen van het formulier op de website. Hierbij geeft u uw voorkeur aan voor de museum proeverij basis op vrijdag of op zaterdag en het gewenste tijdstip. Onder het kopje bijzonderheden vermeldt u uw Ckaart nummer. Meer informatie over de proeverij en uw online reservering vindt u op www.robbersenvandenhoogen.nl.

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden


Galerie De Burgerij stelt per jaar vijf à zes verkoopexposities samen van werk van hedendaagse, professioneel werkende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het kunstaanbod, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen keer op keer veel lof. Onder het genot van een kopje Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand, kunt u genieten van de verrassende exposities van figuratieve en non-figuratieve kunst. In de bloemrijke beeldentuin achter de galerie vindt u de koffie- en theeschenkerij. De zomerexpositie van zondag16 juli tot en met zondag 20 augustus laat autonome Finse Glaskunst zien van Marja Hepo-aho en Kari Alakoski. Marja combineert de schoonheid van glas met steen op sublieme wijze en in de glaskunst van Kari ontspringen buitengewoon geraffineerde patronen. Daarnaast zijn gestapelde glassculpturen te zien van Linda van Huffelen (Schipborg) en glasobjecten van Mary Quarles van Ufford (Vorden), beiden passen glasfusie toe. Vorden is prachtig gelegen in het coulisselandschap van de Achterhoek, centraal gelegen tussen de nieuwe musea in Zutphen, Gorssel en Ruurlo (musea voor Modern Realisme). Ckaarthouders krijgen vanaf zondag 16 juli gratis toegang en versgemalen Javaanse koffie op vertoon van een geldige Ckaart in de galerie. Kijk voor meer informatie op www.deburgerij-vorden.nl.

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting


Boskoop staat bekend om z'n vele waterwegen, die hebben alles te maken met de sierteelt die hier al sinds eeuwen plaatsvindt. Vroeger ging het vervoer van al die jonge boompjes immers per boot. Het Boomkwekerijmuseum vertelt u alles over de geschiedenis van dit prachtige vakmanschap. Boskoop is tot op de dag van vandaag om deze reden bekend in de hele wereld! Kom in de zomer ook eens zo'n boottocht maken, op de 1e zaterdag van de maanden juli, augustus en september kunt u deelnemen. De vaartocht gaat onder andere naar een kwekerij met geneeskrachtige planten en terug in het museum kunt u genieten van een heerlijke lunch en een bezoek aan de tentoonstelling "Een Groene Apotheek - geneeskracht uit boom en plant". De kosten van de thema vaartocht bedragen speciaal voor Ckaarthouders € 12,50 (reguliere prijs € 15,-). Aanmelding voor de vaartocht kan telefonisch via het VVV op telefoonnummer 0172-214644, geef aan dat u een Ckaart heeft. Kijk voor meer informatie op www.boomkwekerijmuseum.nl.

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken


U kunt met korting een drie daagse cursus bronzen beelden maken volgen. De cursus wordt gegeven bij bronsgieterij Flassh in Balk door de ervaren beeldend kunstenaar Peter IJsseldijk. In 3 dagen worden alle onderdelen om een bronzen beeld te realiseren behandeld. U leert de basistechnieken, een wassen beeld te maken, het aankanalen, het gereed maken van het beeld voor het gieten, het invormen, het afwerken en het patineren van het bronzen beeld. Nadruk wordt gelegd op het maken van een beeld met uw eigen "signatuur". Met een geldige Ckaart krijgt u 10% korting op de cursusprijs van € 250,-. Voor informatie en het aanmelden voor de cursus gaat u naar de website www.art-point.me.

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk


Door zijn unieke ligging is Rotterdam sinds jaar en dag "de Poort van Europa". Wij gebruiken deze Poort om u vanuit het Hart van deze voormalige culturele hoofdstad, de "Boompjeskade", welkom te heten aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een wel heel bijzondere vaartocht naar Kinderdijk. De 19 authentieke molens van Kinderdijk zijn door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed en dus een bezoek meer dan waard. U vertrekt om 12.00 uur en de bootexcursie duurt ongeveer vier uur. Als Ckaarthouder krijgt u met maximaal 4 personen van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 30 juni 2017 20% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 17,50. U dient vooraf telefonisch te reserveren via het nummer 06-55826463. Ter plaatse is enkel contante betaling voor deze nostalgische bootexcursie mogelijk. Meer informatie vindt u op www.rebus-info.nl.

Ontdek je schrijftalent! Lees Schrijven Magazine!

Ontdek je schrijftalent! Lees Schrijven Magazine!


Zelf schrijven? Dan lees je Schrijven Magazine, boordevol schrijftips, trucs, oefeningen, workshops en heel veel inspiratie. Bekende schrijvers vertellen over hun schrijfrituelen, je ontdekt waarom schrijven goed voor je is en natuurlijk leren we je alles wat je moet weten over dialoog, plot, personage en nog veel meer! Ontdek je schrijftalent, neem een abonnement op Schrijven Magazine en profiteer van onze super aanbieding. Als Ckaarthouder krijgt u het eerste jaar Schrijven Magazine (6 nummers) van € 38,50 voor € 22,50 en 1 jaar gratis toegang tot het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands (t.w.v. € 20,-). Voor meer informatie en uw bestelling klik op www.schrijvenonline.org/korting/ckaarthouders.

Geschiedenis Magazine: ontdek het verleden!

Geschiedenis Magazine: ontdek het verleden!


Geschiedenis Magazine vertelt boeiende, verrassende en meeslepende verhalen over de geschiedenis van Nederland, Europa en de wereld. Altijd prachtig geïllustreerd en goed verteld door auteurs met verstand van zaken en een neus voor verrassende invalshoeken. Mis geen nummer en neem nu een abonnement met extra korting. Als Ckaarthouder krijgt u het eerste jaar Geschiedenis Magazine (8 nummers) van € 63,50 voor slechts € 29,95. Voor meer informatie en uw bestelling klik op www.isgeschiedenis.nl/ckaart.

Scènes is hét magazine voor theaterliefhebbers!

Scènes is hét magazine voor theaterliefhebbers!


Uw avond in het theater begint bij theatermagazine Scènes. Omdat Scènes u precies vertelt welke voorstellingen u niet mag missen. En omdat Scènes u een kijkje biedt áchter de schermen: acteurs, actrices en cabaretiers vertellen openhartig over hun kleedkamerrituelen, regisseurs verrassen u met hun unieke kijk op voorstellingen. Als Ckaarthouder krijgt u 1 jaar Theatermagazine Scènes (6 nummers) voor slechts € 12,50 (i.p.v. € 29,95). Meer informatie vindt u op www.scenes.nu.

Gonzo (circus), het tijdschrift over eigenzinnige en vernieuwende muziek!

Gonzo (circus), het tijdschrift over eigenzinnige en vernieuwende muziek!


Komt u oren en ogen tekort in uw zoektocht naar nieuwe muziek, kunst en film? Geen zorgen, Gonzo (circus) heeft er genoeg! Gonzo selecteert de verrassendste muziek die u nergens anders hoort en kunst die u nergens anders ziet. En omdat muziek nog altijd het best voor zichzelf spreekt, krijgt u er een gratis cd bovenop. Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 44,95). Klik bij uw bestelling op voordelig jaarabonnement en gebruik de actiecode: ckaart2017 (kleine letters) en krijg de korting. Meer informatie vindt u op www.gonzocircus.com.

Archeologie Magazine, ga mee op ontdekkingstocht!

Archeologie Magazine, ga mee op ontdekkingstocht!


Archeologie Magazine neemt u mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland en vertelt boeiende, prachtig geïllustreerde verhalen over opkomst, bloei en ondergang van eeuwenoude beschavingen. Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 41,95). Meer informatie vindt u op www.archeologieonline.nl.

Dans verder met Dans Magazine

Dans verder met Dans Magazine


Dans Magazine zit boordevol dansnieuws, interviews, reportages, met veel aandacht voor de nieuwste danstrends & dansproducties van nu. Plus: Dans Magazine gunt u ieder nummer een exclusief kijkje achter de schermen. Dat maakt Dans Magazine een tijdschrift dat u niet mag missen! Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 15,- (i.p.v. € 34,95). Meer informatie vindt u op www.dansmagazine.nl.

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk


Atelier L'Oiseau Libre, in samenwerking met het Kunstcentrum Droiteval, organiseert creatieve cursussen in het voormalig kloostercomplex van Droiteval, in Claudon, Lage Vogezen, Frankrijk. Professioneel beeldend kunstenaar Mirjam Bijvank geeft daar les in schilderen, beeldhouwen en mozaïek. De prijs van een cursus op basis van vol pension is v.a. € 590,- exclusief materiaal. De prijs van een cursus met verblijf op een kamer of in een studio/appartement, waarbij u zelf voor de maaltijden zorgt, is v.a. € 395,- exclusief materiaal. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de prijs van een cursusweek, inclusief het verblijf. Meer informatie vindt u op www.mirjambijvank.com. Voor de professionele kunstenaar is er de mogelijkheid te werken als Artist in Residence. Er is plaats voor individueel beeldend kunstenaars, musici, schrijvers, dansers, etc of in groepsverband. De verblijfkosten (huur kamer/studio/appartement, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) voor een individuele kunstenaar varieert tussen de € 200,- en € 350,- per week of tussen de € 700,- en € 1200,- per maand. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de verblijfskosten. De verblijfskosten als groep (huur kamers met gebruik van keuken, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) is afhankelijk van het aantal personen (3-16) en varieert tussen de € 600,- en € 2500,- per week. Een groep krijgt 10 % korting als één van de leden in het bezit is van een Ckaart. U ontvangt als Ckaarthouder met uw geldige Ckaart tot en met 22 december 2017 10% korting zoals beschreven. Voor uw boeking of vragen kunt u een e-mail sturen naar artculturedroiteval@free.fr. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.artresdroiteval.com.

Een uniek boek: Begijnhoven in de Nederlanden voor slechts € 19,95!

Een uniek boek: Begijnhoven in de Nederlanden voor slechts € 19,95!


Dit boek in oblong formaat (langgerekt A4) met harde kaft en voorzien van lakopdruk, verhaalt het ontstaan en de ontwikkeling van alle 40 begijnhoven in Nederland en België en hun inwoonsters door de jaren heen Elk begijnhof wordt met een korte tekst over de geschiedenis gepresenteerd. Honderd kwalitatieve, fijnzinnige en paginagrote tekeningen leggen de karakteristieke sfeer op een minutieuze wijze trefzeker vast, aldus professor Peter Nissen (kerk- en kunsthistoricus). Het boek vat aan met een historisch overzicht van de begijnen en hun begijnhoven in de Nederlanden. Daarna worden de begijnhoven in Nederland en Vlaanderen één voor één besproken en getekend. Turnhout komt daarbij twee keer expliciet aan bod. Het kwalitatief goed uitgevoerde boek met 170 pagina's, leest erg prettig en kan ook gebruikt worden als gids bij een bezoek aan de verschillende hoven. Met uw geldige Ckaart krijgt u op dit prachtige boek maar liefst € 8,- korting op de oorspronkelijke prijs van € 27,95. U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@louisdegroot.nl, onder opgave van uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waaronder u te bereiken bent, uw Ckaartnummer en het aantal gewenste boeken. Vervolgens wordt uw bestelling met de korting van € 8,- gratis naar u verzonden. Meer informatie vindt u op www.louisdegroot.nl.

Voor slechts € 10,- naar voorstellingen in het Maaspodium in Rotterdam

Voor slechts € 10,- naar voorstellingen in het Maaspodium in Rotterdam


Het Maaspodium is een theatrale uitgaansplek in Rotterdam met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Kijken, meedoen en zelf op het podium staan. Maas biedt theater en dans, maar ook muziek, fotografie, video, dance en dj's. Maas is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt. Als Ckaarthouder betaalt u met uw geldige Ckaart tot 8 december 2017 voor iedere voorstelling in het Maaspodium een bedrag van slechts € 10,- bij een online bestelling (oorspronkelijke toegangsprijs bedraagt € 14,-). Meer informatie over het programma en het online bestellen van uw tickets vindt u op www.maastd.nl.

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag


Museum Bredius is gehuisvest in een monumentaal 18e-eeuws woonhuis aan de hofvijver, heringericht als woonhuis van dr. Abraham Bredius (1855-1946). Bredius was een bekend kunstkenner (twintig jaar directeur van het Mauritshuis) en verzamelaar, die zijn collectie aan de gemeente Den Haag heeft gelegateerd. Deze omvat een breed overzicht van de 17e-eeuwse schilderkunst, waarin naast de grote namen Rembrandt, Jan Steen en Van Ostade ook vele kleine meesters in allerlei genres vertegenwoordigd zijn. Dr. Abraham Bredius was de eerste echte Nederlandse kunsthistoricus. Hij heeft het vak niet gestudeerd, maar er door zijn onderzoek in archieven en collecties in heel Europa mede de wetenschappelijke grondslag voor gelegd. Zijn naam is voor altijd verbonden met het werk van Rembrandt, dat hij voor het eerst volledig in kaart bracht, en van Jan Steen. Zijn eigen en ook door hem zelf ontdekte Vermeer, de Allegorie op het geloof, hangt nu in het Metropolitan Museum in New York. U ontvangt als Ckaarthouder op vertoon van uw geldige Ckaart aan de kassa 50% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 6,-. Meer informatie vindt u op www.museumbredius.nl.

Het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2017

Het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2017


Ter gelegenheid van de Kunstweek verschijnt in november het Jaarboek Kunstenaars 2017. Zoals de vorige edities is ook het nieuwe Jaarboek Kunstenaars een omvangrijk en smaakvol opgemaakt boek met de namen van circa 3.000 Nederlandse beeldend kunstenaars en presentaties met foto's van werken van circa 160 Nederlandse kunstenaars. Bovendien zijn er enkele bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers. Het boek telt 240 pagina's, heeft een hardcover en is, naast een plezier om in te lezen en te kijken, ook een praktisch naslagboek en referentie met autoriteit. Met uw Ckaart ontvangt u € 5,- korting op het Jaarboek. U bestelt het Jaarboek door een e-mail te sturen naar info@jaarboekkunstenaars.nl, onder opgave van uw naam, adres, woonplaats en uw Ckaartnummer. U ontvangt dan een bevestiging. Meer informatie vindt u op www.jaarboekkunstenaars.nl.

BLIJF OP DE HOOGTEElke week komen er Ckaart aanbiedingen bij. Blijf eenvoudig op de hoogte via de nieuwsbrief.


Neem een abonnement op de nieuwsbrief

PROFITEER VAN ALLE VOORDELEN


Ckaart
De Ckaart kan u al gauw vele tientallen tot honderden euro's voordeel opleveren.


Bestel 'm nu met korting!