KORTINGEN OP KUNST & CULTUUR


De Ckaart biedt u elke twee weken nieuwe aanbiedingen Daarnaast kunt u voortdurend toegangskaarten winnen.


Kortingen krijgt u op uw bezoek aan musea, toneelvoorstellingen, musicals, muziekuitvoeringen, cabaret, enzovoorts. En kortingen op uw abonnementen, uw bezoeken aan kunstbeurzen, mooie kunstboeken, enzovoorts. De Ckaart maakt het mogelijk.

Elke twee weken krijgt u weer nieuwe aanbiedingen met kortingen. En elke twee weken kunt u weer andere toegangskaarten winnen. Culturele organisaties kunnen hun aanbiedingen hier opgeven.
Actuele kortingen

Tweede kaartje halve prijs

Tweede kaartje halve prijs


In MergelRijk is veel te zien en te beleven voor jong en oud en als hoogtepunt mag iedereen in de workshopruimte zelf een kunstwerkje van een blokje mergel maken. Je kunt er kijken naar fantastische films, o.a. gemaakt door de van de Efteling en TV bekende zand/mergel Tovenaar Gert van der Vijver. Op interactieve tablets ontdek je interessante wetenswaardigheden over de Limburgse geschiedenis en natuur. Kinderen krijgen een leuk doe-boekje met speurtocht en een diploma.

2e Persoon 50% KORTING (op het laagste tarief van de reguliere entree, niet geldig i.c.m. andere acties).

Informatie over tickets, adres en andere activiteiten: MergelRijk


Voor € 5,- naar dé 50PlusBeurs

Voor € 5,- naar dé 50PlusBeurs


50PlusBeurs: Zilveren jubileum editie De 50PlusBeurs is al 25 jaar 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met 600 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen: iedere bezoeker ontvangt een Silver Surprise!

Silver Show met Karin Bloemen Meteen ná de beurs kun je genieten van de Silver Show, een feestelijke voorstelling vol muzikale hoogtepunten en hilarische sketches met Karin Bloemen, Mariska van Kolck, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen. Deze Silver Sisters geven van 17.15 tot 19.00 uur een unieke jubileumshow, die nergens anders te zien zal zijn. De Silver Show geeft extra glans aan de zilveren beurseditie en biedt zang en cabaret met het leven als onuitputtelijke bron van inspiratie.

Om gebruik te maken van deze korting heeft u een kortingcode nodig. Deze code kunt u aanvragen bij info@ckaart.nl (of bel ons: 0162-524208). Vermeldt uw naam èn Ckaartnummer! Nog geen Ckaart? Gebruik de speciale aanbieding en bestel uw kaart nu!

50PlusBeurs: € 5,00. Combiticket Beurs & Show: € 17,50 (géén bestelkosten!) Let op: geldig t/m 31 augustus 2017. Daarna betaalt u voor een beursticket € 9,95 en voor de combi € 22,50.


Pluspunten

Pluspunten


Ja, dat is wel heel veel voordeel! Een Ckaart kost normaal € 14,90 per jaar. Als u voor 31 augustus 2017 bestelt, ontvangt u een Ckaart geldig tot en met 31 december 2018 (een looptijd van 16 maanden!), voor slechts € 6,90 in plaats van € 18,90.

Met uw nieuwe Ckaart profiteert u direct van de extra korting op de 50PlusBeurs. In plaats van € 17,50 betaalt u slechts € 5,- entree. Samen bijna vijfentwintig euro voordeel!

Om van dit aanbod te profiteren. Ook als u nog geen 50plusser bent...

Bestel uw Ckaart nu. Ga naar de pagina 'Bestel uw Ckaart', kies het aantal Ckaarten, voer alle gegevens in en sluit af met actiecode CK50+, daarna wordt (op de volgende pagina) het correcte bedrag weergegeven met omschrijving 'jaarkaart 2018'.


Rondvaart langs Amsterdamse musea

Rondvaart langs Amsterdamse musea


De Hop on Hop Off boot is een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken. Je maakt een rondvaart door alle bekende grachten langs de beroemdste musea van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. Maar ook kom je langs het Rembrandtplein en de gezellige Albert Cuypmarkt. En het mooie is, je kunt op- en afstappen bij een van de haltes, Wanneer je wilt en op alle boten. Zo bepaal je je eigen dagje Amsterdam. De Hop On Hop Off by Boat maakt sightseeing in de hoofdstad comfortabel. Ckaarthouders krijgen € 5,- korting korting op een dag ticket voor de Hop on-Hop off Boat. De korting is alleen online geldig met de speciale kortingscode CKAART17 op www.stromma.nl/hop-on-hop-off-boat/. De korting is geldig op afvaarten t/m 31 oktober 2017.

Amsterdam International Art Fair

Amsterdam International Art Fair


Het evenement trekt onder andere galeries aan, culturele instellingen, kunstcritici en natuurlijk veel verzamelaars. Tijdens de fair worden er meer dan 3.000 kunstwerken tentoongesteld voor de verkoop. Dit is dan ook een uitstekende gelegenheid om zich in een rijke collectie van de wereldwijde kunst te verwonderen als investeerder, dealer, bewonderaar of als koper. Een fantastische mix van talentvolle kunstenaars, gepresenteerd door internationale galeries uit meer dan 30 landen, wordt tentoongesteld in de prachtige centraal gelegen Beurs van Berlage - Amsterdam. Programma: Vrijdag 25 augustus 2017 VIP Private View en Vernissage ? 10 euro: 18.00 - 21.00 uur. (op vertoon van uw Ckaart betaalt u aan de kassa slechts € 5,-). Zaterdag 26 augustus 2017 Gratis toegang 11:00 - 17.00 uur Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur Meer informatie vindt u op http://www.amsterdamartfair.com/.

Grachtenfestival 2017

Grachtenfestival 2017


Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

Het Grachtenfestival 2017 (dit jaar de 20e editie) trekt jaarlijks meer dan 58.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Kijk op de website voor het programma / concerten (van 11 t/m 20 augustus): www.grachtenfestival.nl

CKAARThouders kunnen met korting naar twee concerten:

Peter Beets in tuin Hilton Amsterdam, maandag 14 aug, 20:30 uur: Reguliere prijs: €16,- prijs voor Ckaarthouders: €14,-

What the Waf in het Loading Dock van Muziekgebouw aan het IJ, zaterdag 19 aug:
Reguliere prijs: €16,- prijs voor Ckaarthouders: €14,-

Klik op onderstaande link om kaarten te bestellen: https://www.grachtenfestival.nl/ckaart


Slot van Laarne

Slot van Laarne


Het Slot van Laarne, beheerd door de Stichting Vlaams Erfgoed en slechts 10 km van Gent gelegen, is een subliem 14de-eeuwse kasteel; één van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen. Het slot is nu gedeeltelijk ingericht als museum, met onder meer een fraaie collectie wandtapijten, meubels, een wapencollectie en zilverwerk. In 1943 werd het Kasteel van Laarne beschermd als monument. De huidige bewoners zijn (sinds 1987) jonkheer de Pessemier 's Gravendries en zijn echtgenote. In 1996 werd aan het Slot de prestigieuze Europa Nostra Prijs toegekend. Op de website van het kasteel kunt u de catalogus 'Monumenten en hun kunstschatten' downloaden. Handig voor uw bezoek! Ckaarthouders krijgen € 2,- korting op de entree van € 8,-. Let op: het slot is geopend van 1 mei tot en met 30 september. Bezoekersinformatie kunt u vinden op de website: Slot van Laarne.be Adres: Eekhoekstraat 5, B 9270 Laarne (België).

Beeldentuin Land en Beeld

Beeldentuin Land en Beeld


In de zomer van 2017 is er in beeldentuin Land en Beeld een collectieve presentatie van de steen kunstenaars Gerard Höweler, Ton Kalle en Chris Peterson getiteld 'Eenvoud en Helderheid': Het herleiden van een zwerfkei of een ruw stuk steen uit de groeve in een zuivere gedachtenlijn, getuigt van een groot kunstzinnig inzicht. De wereld om ons heen is steeds intenser geworden, de visuele- en verbale communicatie steeds verwarrender. Eenvoud en helderheid is vaak ver te zoeken en in de kunstwereld is dat merkbaar. In de hedendaagse beeldhouwkunst wordt weinig opgedrongen door geloof, politiek of maatschappelijke normen. De kunstenaar bepaalt zelf zijn weg en dat is in onze huidige samenleving geen gemakkelijke zaak.

Andere geëxposeerde werken, uitgevoerd in steen, hout, kunststof en keramiek, zijn onder andere van: Albert Verkade, Alinda Ottens, André Pielage, Antoinette le Roy en Arthur Kempenaar. De website van de beeldentuin geeft een gedetailleerd overzicht van alle deelnemende kunstenaars.

Toegang € 7,50; Ckaarthouders €5,00. Let op: alle dagen open, maar alleen op afspraak.

Meer informatie vindt u op www.landenbeeld.nl.


Beeldenroute ArtZuid 2017

Beeldenroute ArtZuid 2017


De jubileumeditie is samengesteld door kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Rudi Fuchs. De tentoonstelling sluit aan bij het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design en laat de invloed van De Stijl-beweging op de naoorlogse beeldhouwkunst zien met monumentale, abstracte sculpturen van Nederlandse kunstenaars, onder wie Jan Maaskant, André Volten, Gust Romijn, Auke de Vries en Joost Baljeu. ARTZUID 2017 is gratis te bezoeken. Het ARTZUID bezoekerspaviljoen (Minervalaan 1, Amsterdam) is dagelijks open van 10-18 uur. U kunt daar terecht voor een routekaart, catalogus en versnaperingen. Bereikbaar met het openbaar vervoer via Station Zuid of tram 2, 5 en 24. Meer informatie: www.artzuid.nl. Foto: Natural Chaos van Arne Quinze (artiestennaam van de Gentenaar Arne Van Collie, een Belgisch conceptueel kunstenaar die vooral bekend is om zijn grote, vaak controversiële, constructies in het straatbeeld).

Kosmotroniks, muzikale opening

Kosmotroniks, muzikale opening


Kosmotroniks, jubileumtentoonstelling ter ere van Harry Arling; een overzicht van 25 jaar kunstenaarschap. Harry Arling was van jongs af aan al een enthousiaste modelbouwer. Dit resulteerde eind jaren tachtig in de Kosmotroniks: ruimtelijke objecten, soms voertuigen, soms dieren, soms gewoon objecten, die bestaan uit modelbouw onderdelen en afvalmateriaal, zoals oude wekkers, doppen, flessen, etc. De tentoonstelling loopt van 15 juli t/m 3 september in het Centrum Beeldende Kunst Emmen www.cbkemmen.nl. Website van beeldend kunstenaar en musicus Harry Arling: www.kosmotroniks.com/new/index.php. De toegang is gratis.

BLOGGERS gevraagd

BLOGGERS gevraagd


Als blogger committeer je je voor minimaal één blog per maand. Je bent bereid verslag te doen van (en dus een bezoek te brengen aan) vernissages, première- of VIP-avonden. Onderwerpen waarover je schrijft moeten gerelateerd zijn aan kunst en cultuur of, om exact te zijn, binnen een van de volgende thema's passen: Beeldende Kunst - Culturele Evenementen - Design - Entertainment - Lifestyle & Food Markets - Film - Fotografie - Kids en Kultuur - Lezen & Schrijven - Musea - Muziek - Natuur & Cultuur - Theater. Lees de volledige omschrijving hier: ckaart.nl/bloggers/.

Recensent Kunst / Non Fictie boeken

Recensent Kunst / Non Fictie boeken


Als recensent schrijf je minimaal tien recensies op jaarbasis. De boeken mag je na publicatie houden! Je kan je voorkeur voor een bepaald type of genre boeken (bijvoorbeeld popmuziek, of biografieën) bij de redactie aangeven. Nieuwe boeken verschijnen het hele jaar door. We kunnen niet exact aangeven wanneer en hoeveel recensie exemplaren worden toegestuurd. Je ontvangt vooraf bericht zodat je kan aangeven of je tijd hebt de boeken tijdig te recenseren. Voor de actualiteit is snelheid belangrijk; wij hanteren een plaatsingstermijn van drie weken na ontvangst van een boek. Lees de volledige omschrijving hier: ckaart.nl/bloggers/.

Gratis rondleiding

Gratis rondleiding


Comenius werd in 1670 in de toenmalige Waalse kerk begraven. Nadat deze kerk omstreeks 1800 werd gesloten, raakte het graf van Comenius in de vergetelheid. Vergeefs zochten Tsjechen in de 19e eeuw naar het graf van Comenius in de Grote of St. Vituskerk aan de Marktstraat. In 1929 werd het graf herontdekt in de voormalige Waalse kerk aan de Kloosterstraat en werd het Mausoleum ingericht zoals het er nu nog steeds uitziet. Een bijzondere plek met een wonderlijk verhaal. U bent welkom bij de rondleiding op zondag, 6 augustus 2017 om 15.00 uur. Ook op 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december 2017 zijn er gratis rondleidingen. Nog tot 22 oktober 2017 zijn in het museum de tentoonstellingen: 'Unitas Fratrum', 'Education for All' en '80 jaar Comenius Mausoleum' te zien. S.v.p. aanmelden voor rondleiding: via: info@comeniusmuseum.nl of via: 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur). Let op! De rondleiding is gratis, er moet wel entree voor het museum betaald worden! Entree: € 6,=. Openingstijden museum: di-zo van 12.00-17.00 uur Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden. Meer informatie op: www.comeniusmuseum.nl.

Adriaantje...!

Adriaantje...!


Voor jong en oud: het rijke theaterverleden van Bassie en Adriaan. In Vlaardingen, thuishaven van Bas en Aad van Toor, kunt u deze zomer de tentoonstelling 'Bassie en Adriaan - voor alle fans' bezoeken. Een overzichtstentoonstelling van het werk van de bekende clown en de acrobaat. Rekwisieten zoals de kroon, de schatkist en de steen die gebruikt zijn bij de filmopnamen en natuurlijk hun vriendje Robin de Robot en, niet te vergeten, de bekende auto en caravan zijn aanwezig. Wist u dat Bas en Aad voordat zij als het duo 'Bassie en Adriaan' gingen werken al wereldberoemd waren als acrobatenduo 'The Crocksons'? Nostalgie voor iedereen die voor de buis gekluisterd zat of het duo in het theater zag. Clown Bassie is vrijwel iedere week (woensdag t/m zondag) aanwezig. Hij geeft dan korte optredens, vertelt over zijn carrière en is beschikbaar voor een 'clowneske selfie'. Adriaan is vanaf augustus enkele dagen aanwezig. Wilt u weten wanneer Bassie en/of Adriaan aanwezig is? Kijk dan in de zomervakantie dagelijks op de Facebook Pagina. De tentoonstelling wordt gehouden in Familietheater en Evenementenhal Flamingo waar ook activiteiten voor de kinderen zijn (o.a. midgetgolfen, lasergamen en penalty schieten met een ronddraaiende Bassie als keeper). Verkoop van diverse Bassie & Adriaan artikelen en wedstrijden waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Omdat veel opnamen van Bassie en Adriaan in Vlaardingen zijn gemaakt, krijgt u bij de uitgang een lijst met de adressen van de bekendste locaties. Leuk om deze locaties zelf te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.bassie-adriaan.nl.

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!


Verdwaal in de wondere wereld van wijn! U wordt rondgeleid in één van de oudste wijnhuizen die Nederland rijk is. Het wijnhuis beschikt over de grootste wijnkelders van Nederland. Een rondgang voert u langs rijen eiken fusten, die naast blinkende roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. In het museum waant u zich als het ware op het terrein van een schattig château in Bordeaux. Het is een klein stukje Frankrijk nabij de Nederlandse Rijn. Tijdens de kelderwandeling is het indrukwekkend te zien hoe de honderdduizenden flessen in het donker in alle rust rijpen, tot van hun inhoud optimaal genoten kan worden. Na de rondleiding is er een proeverij van drie wijnen, waarbij ook de kunst van het proeven uitgebreid besproken wordt. Het geheel duurt ca. 1,5 uur en start iedere vrijdag om 14.00 uur en iedere zaterdag om 13.30 uur of 15.00 uur. Ckaarthouders krijgen tot en met 31 december 2017 25% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 15,-. U wordt verzocht vooraf online te reserveren door het invullen van het formulier op de website. Hierbij geeft u uw voorkeur aan voor de museum proeverij basis op vrijdag of op zaterdag en het gewenste tijdstip. Onder het kopje bijzonderheden vermeldt u uw Ckaart nummer. Meer informatie over de proeverij en uw online reservering vindt u op www.robbersenvandenhoogen.nl.

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden


Galerie De Burgerij stelt per jaar vijf à zes verkoopexposities samen van werk van hedendaagse, professioneel werkende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het kunstaanbod, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen keer op keer veel lof. Onder het genot van een kopje Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand, kunt u genieten van de verrassende exposities van figuratieve en non-figuratieve kunst. In de bloemrijke beeldentuin achter de galerie vindt u de koffie- en theeschenkerij. De zomerexpositie van zondag16 juli tot en met zondag 20 augustus laat autonome Finse Glaskunst zien van Marja Hepo-aho en Kari Alakoski. Marja combineert de schoonheid van glas met steen op sublieme wijze en in de glaskunst van Kari ontspringen buitengewoon geraffineerde patronen. Daarnaast zijn gestapelde glassculpturen te zien van Linda van Huffelen (Schipborg) en glasobjecten van Mary Quarles van Ufford (Vorden), beiden passen glasfusie toe. Vorden is prachtig gelegen in het coulisselandschap van de Achterhoek, centraal gelegen tussen de nieuwe musea in Zutphen, Gorssel en Ruurlo (musea voor Modern Realisme). Ckaarthouders krijgen vanaf zondag 16 juli gratis toegang en versgemalen Javaanse koffie op vertoon van een geldige Ckaart in de galerie. Kijk voor meer informatie op www.deburgerij-vorden.nl.

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting


Boskoop staat bekend om z'n vele waterwegen, die hebben alles te maken met de sierteelt die hier al sinds eeuwen plaatsvindt. Vroeger ging het vervoer van al die jonge boompjes immers per boot. Het Boomkwekerijmuseum vertelt u alles over de geschiedenis van dit prachtige vakmanschap. Boskoop is tot op de dag van vandaag om deze reden bekend in de hele wereld! Kom in de zomer ook eens zo'n boottocht maken, op de 1e zaterdag van de maanden juli, augustus en september kunt u deelnemen. De vaartocht gaat onder andere naar een kwekerij met geneeskrachtige planten en terug in het museum kunt u genieten van een heerlijke lunch en een bezoek aan de tentoonstelling "Een Groene Apotheek - geneeskracht uit boom en plant". De kosten van de thema vaartocht bedragen speciaal voor Ckaarthouders € 12,50 (reguliere prijs € 15,-). Aanmelding voor de vaartocht kan telefonisch via het VVV op telefoonnummer 0172-214644, geef aan dat u een Ckaart heeft. Kijk voor meer informatie op www.boomkwekerijmuseum.nl.

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken


U kunt met korting een drie daagse cursus bronzen beelden maken volgen. De cursus wordt gegeven bij bronsgieterij Flassh in Balk door de ervaren beeldend kunstenaar Peter IJsseldijk. In 3 dagen worden alle onderdelen om een bronzen beeld te realiseren behandeld. U leert de basistechnieken, een wassen beeld te maken, het aankanalen, het gereed maken van het beeld voor het gieten, het invormen, het afwerken en het patineren van het bronzen beeld. Nadruk wordt gelegd op het maken van een beeld met uw eigen "signatuur". Met een geldige Ckaart krijgt u 10% korting op de cursusprijs van € 250,-. Voor informatie en het aanmelden voor de cursus gaat u naar de website www.art-point.me.

PeperArt: kunstexpositie in kasteel Sterckshof Antwerpen

PeperArt: kunstexpositie in kasteel Sterckshof Antwerpen


PeperArt is een kunstbeurs op een unieke plek, een tweedaagse grensoverschrijdende kunstbelevenis voor zowel de kunstenaar zelf als de bezoeker. De opzet is ruim, gastvrij en intiem tegelijk, met maximaal dertig kunstenaars uit diverse landen en disciplines én jong talent. Er is rust en ruimte voor echte interactie en contact tussen de kunstenaar en de bezoeker. Deelnemers én bezoekers van de eerste PeperArt in 2016 beleefden bijzondere ontmoetingen in de ECI Cultuurfabriek Roermond. Kom de tweede PeperArt zelf meebeleven op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 in kasteel Sterckshof in het kunstminnende Antwerpen. Het kasteel is normaal gesproken gesloten voor publiek. Voor de kinderen zijn er op beide dagen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur speciale kinderrondleidingen door het kasteel en langs de kunst. Voor ouders dé gelegenheid om ondertussen kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Ckaarthouders krijgen gratis toegang voor twee personen (oorspronkelijke toegangsprijs € 15,-) tot de kunstexpositie op vertoon van een geldige Ckaart aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.peperart.com.

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk


Door zijn unieke ligging is Rotterdam sinds jaar en dag "de Poort van Europa". Wij gebruiken deze Poort om u vanuit het Hart van deze voormalige culturele hoofdstad, de "Boompjeskade", welkom te heten aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een wel heel bijzondere vaartocht naar Kinderdijk. De 19 authentieke molens van Kinderdijk zijn door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed en dus een bezoek meer dan waard. U vertrekt om 12.00 uur en de bootexcursie duurt ongeveer vier uur. Als Ckaarthouder krijgt u met maximaal 4 personen van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 30 juni 2017 20% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 17,50. U dient vooraf telefonisch te reserveren via het nummer 06-55826463. Ter plaatse is enkel contante betaling voor deze nostalgische bootexcursie mogelijk. Meer informatie vindt u op www.rebus-info.nl.

Ontdek je schrijftalent! Lees Schrijven Magazine!

Ontdek je schrijftalent! Lees Schrijven Magazine!


Zelf schrijven? Dan lees je Schrijven Magazine, boordevol schrijftips, trucs, oefeningen, workshops en heel veel inspiratie. Bekende schrijvers vertellen over hun schrijfrituelen, je ontdekt waarom schrijven goed voor je is en natuurlijk leren we je alles wat je moet weten over dialoog, plot, personage en nog veel meer! Ontdek je schrijftalent, neem een abonnement op Schrijven Magazine en profiteer van onze super aanbieding. Als Ckaarthouder krijgt u het eerste jaar Schrijven Magazine (6 nummers) van € 38,50 voor € 22,50 en 1 jaar gratis toegang tot het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands (t.w.v. € 20,-). Voor meer informatie en uw bestelling klik op www.schrijvenonline.org/korting/ckaarthouders.

Geschiedenis Magazine: ontdek het verleden!

Geschiedenis Magazine: ontdek het verleden!


Geschiedenis Magazine vertelt boeiende, verrassende en meeslepende verhalen over de geschiedenis van Nederland, Europa en de wereld. Altijd prachtig geïllustreerd en goed verteld door auteurs met verstand van zaken en een neus voor verrassende invalshoeken. Mis geen nummer en neem nu een abonnement met extra korting. Als Ckaarthouder krijgt u het eerste jaar Geschiedenis Magazine (8 nummers) van € 63,50 voor slechts € 29,95. Voor meer informatie en uw bestelling klik op www.isgeschiedenis.nl/ckaart.

Scènes is hét magazine voor theaterliefhebbers!

Scènes is hét magazine voor theaterliefhebbers!


Uw avond in het theater begint bij theatermagazine Scènes. Omdat Scènes u precies vertelt welke voorstellingen u niet mag missen. En omdat Scènes u een kijkje biedt áchter de schermen: acteurs, actrices en cabaretiers vertellen openhartig over hun kleedkamerrituelen, regisseurs verrassen u met hun unieke kijk op voorstellingen. Als Ckaarthouder krijgt u 1 jaar Theatermagazine Scènes (6 nummers) voor slechts € 12,50 (i.p.v. € 29,95). Meer informatie vindt u op www.scenes.nu.

Gonzo (circus), het tijdschrift over eigenzinnige en vernieuwende muziek!

Gonzo (circus), het tijdschrift over eigenzinnige en vernieuwende muziek!


Komt u oren en ogen tekort in uw zoektocht naar nieuwe muziek, kunst en film? Geen zorgen, Gonzo (circus) heeft er genoeg! Gonzo selecteert de verrassendste muziek die u nergens anders hoort en kunst die u nergens anders ziet. En omdat muziek nog altijd het best voor zichzelf spreekt, krijgt u er een gratis cd bovenop. Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 44,95). Klik bij uw bestelling op voordelig jaarabonnement en gebruik de actiecode: ckaart2017 (kleine letters) en krijg de korting. Meer informatie vindt u op www.gonzocircus.com.

Archeologie Magazine, ga mee op ontdekkingstocht!

Archeologie Magazine, ga mee op ontdekkingstocht!


Archeologie Magazine neemt u mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland en vertelt boeiende, prachtig geïllustreerde verhalen over opkomst, bloei en ondergang van eeuwenoude beschavingen. Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 41,95). Meer informatie vindt u op www.archeologieonline.nl.

Dans verder met Dans Magazine

Dans verder met Dans Magazine


Dans Magazine zit boordevol dansnieuws, interviews, reportages, met veel aandacht voor de nieuwste danstrends & dansproducties van nu. Plus: Dans Magazine gunt u ieder nummer een exclusief kijkje achter de schermen. Dat maakt Dans Magazine een tijdschrift dat u niet mag missen! Als Ckaarthouder krijgt u een jaarabonnement (6 nummers) voor slechts € 15,- (i.p.v. € 34,95). Meer informatie vindt u op www.dansmagazine.nl.

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk


Atelier L'Oiseau Libre, in samenwerking met het Kunstcentrum Droiteval, organiseert creatieve cursussen in het voormalig kloostercomplex van Droiteval, in Claudon, Lage Vogezen, Frankrijk. Professioneel beeldend kunstenaar Mirjam Bijvank geeft daar les in schilderen, beeldhouwen en mozaïek. De prijs van een cursus op basis van vol pension is v.a. € 590,- exclusief materiaal. De prijs van een cursus met verblijf op een kamer of in een studio/appartement, waarbij u zelf voor de maaltijden zorgt, is v.a. € 395,- exclusief materiaal. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de prijs van een cursusweek, inclusief het verblijf. Meer informatie vindt u op www.mirjambijvank.com. Voor de professionele kunstenaar is er de mogelijkheid te werken als Artist in Residence. Er is plaats voor individueel beeldend kunstenaars, musici, schrijvers, dansers, etc of in groepsverband. De verblijfkosten (huur kamer/studio/appartement, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) voor een individuele kunstenaar varieert tussen de € 200,- en € 350,- per week of tussen de € 700,- en € 1200,- per maand. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de verblijfskosten. De verblijfskosten als groep (huur kamers met gebruik van keuken, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) is afhankelijk van het aantal personen (3-16) en varieert tussen de € 600,- en € 2500,- per week. Een groep krijgt 10 % korting als één van de leden in het bezit is van een Ckaart. U ontvangt als Ckaarthouder met uw geldige Ckaart tot en met 22 december 2017 10% korting zoals beschreven. Voor uw boeking of vragen kunt u een e-mail sturen naar artculturedroiteval@free.fr. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.artresdroiteval.com.

Een uniek boek: Begijnhoven in de Nederlanden voor slechts € 19,95!

Een uniek boek: Begijnhoven in de Nederlanden voor slechts € 19,95!


Dit boek in oblong formaat (langgerekt A4) met harde kaft en voorzien van lakopdruk, verhaalt het ontstaan en de ontwikkeling van alle 40 begijnhoven in Nederland en België en hun inwoonsters door de jaren heen Elk begijnhof wordt met een korte tekst over de geschiedenis gepresenteerd. Honderd kwalitatieve, fijnzinnige en paginagrote tekeningen leggen de karakteristieke sfeer op een minutieuze wijze trefzeker vast, aldus professor Peter Nissen (kerk- en kunsthistoricus). Het boek vat aan met een historisch overzicht van de begijnen en hun begijnhoven in de Nederlanden. Daarna worden de begijnhoven in Nederland en Vlaanderen één voor één besproken en getekend. Turnhout komt daarbij twee keer expliciet aan bod. Het kwalitatief goed uitgevoerde boek met 170 pagina's, leest erg prettig en kan ook gebruikt worden als gids bij een bezoek aan de verschillende hoven. Met uw geldige Ckaart krijgt u op dit prachtige boek maar liefst € 8,- korting op de oorspronkelijke prijs van € 27,95. U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@louisdegroot.nl, onder opgave van uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waaronder u te bereiken bent, uw Ckaartnummer en het aantal gewenste boeken. Vervolgens wordt uw bestelling met de korting van € 8,- gratis naar u verzonden. Meer informatie vindt u op www.louisdegroot.nl.

Voor slechts € 10,- naar voorstellingen in het Maaspodium in Rotterdam

Voor slechts € 10,- naar voorstellingen in het Maaspodium in Rotterdam


Het Maaspodium is een theatrale uitgaansplek in Rotterdam met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Kijken, meedoen en zelf op het podium staan. Maas biedt theater en dans, maar ook muziek, fotografie, video, dance en dj's. Maas is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt. Als Ckaarthouder betaalt u met uw geldige Ckaart tot 8 december 2017 voor iedere voorstelling in het Maaspodium een bedrag van slechts € 10,- bij een online bestelling (oorspronkelijke toegangsprijs bedraagt € 14,-). Meer informatie over het programma en het online bestellen van uw tickets vindt u op www.maastd.nl.

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag


Museum Bredius is gehuisvest in een monumentaal 18e-eeuws woonhuis aan de hofvijver, heringericht als woonhuis van dr. Abraham Bredius (1855-1946). Bredius was een bekend kunstkenner (twintig jaar directeur van het Mauritshuis) en verzamelaar, die zijn collectie aan de gemeente Den Haag heeft gelegateerd. Deze omvat een breed overzicht van de 17e-eeuwse schilderkunst, waarin naast de grote namen Rembrandt, Jan Steen en Van Ostade ook vele kleine meesters in allerlei genres vertegenwoordigd zijn. Dr. Abraham Bredius was de eerste echte Nederlandse kunsthistoricus. Hij heeft het vak niet gestudeerd, maar er door zijn onderzoek in archieven en collecties in heel Europa mede de wetenschappelijke grondslag voor gelegd. Zijn naam is voor altijd verbonden met het werk van Rembrandt, dat hij voor het eerst volledig in kaart bracht, en van Jan Steen. Zijn eigen en ook door hem zelf ontdekte Vermeer, de Allegorie op het geloof, hangt nu in het Metropolitan Museum in New York. U ontvangt als Ckaarthouder op vertoon van uw geldige Ckaart aan de kassa 50% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 6,-. Meer informatie vindt u op www.museumbredius.nl.

Het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2017

Het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2017


Ter gelegenheid van de Kunstweek verschijnt in november het Jaarboek Kunstenaars 2017. Zoals de vorige edities is ook het nieuwe Jaarboek Kunstenaars een omvangrijk en smaakvol opgemaakt boek met de namen van circa 3.000 Nederlandse beeldend kunstenaars en presentaties met foto's van werken van circa 160 Nederlandse kunstenaars. Bovendien zijn er enkele bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers. Het boek telt 240 pagina's, heeft een hardcover en is, naast een plezier om in te lezen en te kijken, ook een praktisch naslagboek en referentie met autoriteit. Met uw Ckaart ontvangt u € 5,- korting op het Jaarboek. U bestelt het Jaarboek door een e-mail te sturen naar info@jaarboekkunstenaars.nl, onder opgave van uw naam, adres, woonplaats en uw Ckaartnummer. U ontvangt dan een bevestiging. Meer informatie vindt u op www.jaarboekkunstenaars.nl.

Rock History Tour Den Haag 2e kaartje 30% korting!

Rock History Tour Den Haag 2e kaartje 30% korting!


Een spectaculaire bus tour met livemuziek door onbekend en rockend Den Haag, langs plekken die belangrijk waren of nog steeds zijn voor de Haagse popmuziek. Plekken waar je als toerist 'never nooit' zal komen en de reisleiders zijn altijd bekende Hagenezen! Nachtburgemeester René Blom, de eerste Golden Earrings zanger Frans Krassenburg en ras Hagenees Jeffrey Huf zijn enkele van de bevlogen reisleiders. De live 'unplugged' Haagse hits en sixties songs aan boord worden gespeeld door topmuzikanten. Marcello's Art Factory and Rock Gallery is het begin- en eindpunt, tijdens de tour wordt u gewezen op beroemde plekken, er wordt verteld over optredens en gebeurtenissen uit de popgeschiedenis. Onderweg een paar verrassende stops en een korte wandeling door de Haagse binnenstad maakt deze tour helemaal af. Met Ckaart krijgt u op de Rock History Tour maar liefst 30% korting op elk tweede ticket bij een online reservering vooraf. U klikt op de website op 'Rock History Tour' en u kunt vervolgens enkel een e-mail sturen naar info@marcellos.nl, onder opgave van uw naam, adres, woonplaats, uw Ckaartnummer, het aantal gewenste tickets en de datum van de Rock History Tour en krijgt automatisch de korting van 30% op elk tweede ticket. Meer informatie vindt u op www.marcellos.nl.

Korting op de Grote Kunstkalender 2017: drie kilo aan kunst!

Korting op de Grote Kunstkalender 2017: drie kilo aan kunst!


De Grote Kunstkalender 2017 toont op fiks formaat elke dag het werk van een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. De kalender biedt een podium aan 365 gerenommeerde én aanstormende creatieven zoals designers, vormgevers, illustratoren, dichters, schrijvers, modeontwerpers, fotografen en architecten. Interessant voor de kunstliefhebber, maar ook een musthave voor degene die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod van de kunsten. De eerste editie van de kalender verscheen in 2012 en won bij de Kalenderwedstrijd van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen de eerste prijs in de categorie wandkalender. Als Ckaarthouder bestelt u de Grote Kunstkalender 2017 met € 5,- korting. Voor maar € 29,95 haalt u drie kilo kunst in huis! Bij uw bestelling in de webshop gebruikt u de kortingscode: GKK2017 en ontvangt zo € 5,- korting. Voor meer informatie en webshop kijkt u op www.trichispublishing.nl.

€ 1,- korting bij Stichting HOP

€ 1,- korting bij Stichting HOP


Dit is alweer het drieëntwintigste seizoen dat de Stichting Haags Open Podium (HOP) concerten organiseert om jonge beroepsmusici en startende ensembles de gelegenheid te bieden podiumervaring op te doen of try-outs te geven. Sinds het eerste concert op 4 april 1993 zijn er al 521 concerten georganiseerd. Van de uitvoerende musici krijgt de Stichting Haags Open Podium (HOP) steeds te horen dat de concerten voor hen in een grote behoefte voorzien en ook dit najaar biedt de Stichting HOP u weer een programma van hoge kwaliteit. Kijk snel op de website en zoek het koffieconcert op zondag dat het beste bij u past. U ontvangt als Ckaarthouder op vertoon van uw Ckaart aan de kassa voor de concerten op zondag € 1,- korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 8,50. Meer informatie vindt u op www.podiumvocale.nl.

5 kunstboeken voor maar € 12,-

5 kunstboeken voor maar € 12,-


U ontvangt de boeken 'Who needs art', 'Een Hommage aan de Nederlandse Kunst en Kunstenaars', 'Een ontmoeting met kunst', 'Kunst naar Hartenlust' en 'Beeldende Kunst in de Amerstreek' voor slechts € 12,- (+ € 3,- verzendkosten): stuk voor stuk boeken waarin de mooiste kunstwerken van bekende en minder bekende Nederlandse kunstenaars op een harmonieuze wijze zijn gepresenteerd. Wilt u dit mooie boekenpakket ontvangen voor € 12,- (+ € 3,- verzendkosten) met een oorspronkelijke waarde van € 89,50? Stuur dan een email naar info@kunstweek.nl, met vermelding van uw naam, adres, IBAN-nummer en Ckaart nummer en u ontvangt het pakket binnen circa een week!

BLIJF OP DE HOOGTEElke week komen er Ckaart aanbiedingen bij. Blijf eenvoudig op de hoogte via de nieuwsbrief.


Neem een abonnement op de nieuwsbrief

PROFITEER VAN ALLE VOORDELEN


Ckaart
De Ckaart kan u al gauw vele tientallen tot honderden euro's voordeel opleveren.


Bestel 'm nu met korting!