KORTINGEN OP KUNST & CULTUUR


De Ckaart biedt u elke twee weken nieuwe aanbiedingen Daarnaast kunt u voortdurend toegangskaarten winnen.


Kortingen krijgt u op uw bezoek aan musea, toneelvoorstellingen, musicals, muziekuitvoeringen, cabaret, enzovoorts. En kortingen op uw abonnementen, uw bezoeken aan kunstbeurzen, mooie kunstboeken, enzovoorts. De Ckaart maakt het mogelijk.

Elke twee weken krijgt u weer nieuwe aanbiedingen met kortingen. En elke twee weken kunt u weer andere toegangskaarten winnen. Culturele organisaties kunnen hun aanbiedingen hier opgeven.




Beeldende Kunst | Actuele kortingen

Rondvaart langs Amsterdamse musea

Rondvaart langs Amsterdamse musea


De Hop on Hop Off boot is een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken. Je maakt een rondvaart door alle bekende grachten langs de beroemdste musea van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. Maar ook kom je langs het Rembrandtplein en de gezellige Albert Cuypmarkt. En het mooie is, je kunt op- en afstappen bij een van de haltes, Wanneer je wilt en op alle boten. Zo bepaal je je eigen dagje Amsterdam. De Hop On Hop Off by Boat maakt sightseeing in de hoofdstad comfortabel. Ckaarthouders krijgen € 5,- korting korting op een dag ticket voor de Hop on-Hop off Boat. De korting is alleen online geldig met de speciale kortingscode CKAART17 op www.stromma.nl/hop-on-hop-off-boat/. De korting is geldig op afvaarten t/m 31 oktober 2017.

Amsterdam International Art Fair

Amsterdam International Art Fair


Het evenement trekt onder andere galeries aan, culturele instellingen, kunstcritici en natuurlijk veel verzamelaars. Tijdens de fair worden er meer dan 3.000 kunstwerken tentoongesteld voor de verkoop. Dit is dan ook een uitstekende gelegenheid om zich in een rijke collectie van de wereldwijde kunst te verwonderen als investeerder, dealer, bewonderaar of als koper. Een fantastische mix van talentvolle kunstenaars, gepresenteerd door internationale galeries uit meer dan 30 landen, wordt tentoongesteld in de prachtige centraal gelegen Beurs van Berlage - Amsterdam. Programma: Vrijdag 25 augustus 2017 VIP Private View en Vernissage ? 10 euro: 18.00 - 21.00 uur. (op vertoon van uw Ckaart betaalt u aan de kassa slechts € 5,-). Zaterdag 26 augustus 2017 Gratis toegang 11:00 - 17.00 uur Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur Meer informatie vindt u op http://www.amsterdamartfair.com/.

Beeldentuin Land en Beeld

Beeldentuin Land en Beeld


In de zomer van 2017 is er in beeldentuin Land en Beeld een collectieve presentatie van de steen kunstenaars Gerard Höweler, Ton Kalle en Chris Peterson getiteld 'Eenvoud en Helderheid': Het herleiden van een zwerfkei of een ruw stuk steen uit de groeve in een zuivere gedachtenlijn, getuigt van een groot kunstzinnig inzicht. De wereld om ons heen is steeds intenser geworden, de visuele- en verbale communicatie steeds verwarrender. Eenvoud en helderheid is vaak ver te zoeken en in de kunstwereld is dat merkbaar. In de hedendaagse beeldhouwkunst wordt weinig opgedrongen door geloof, politiek of maatschappelijke normen. De kunstenaar bepaalt zelf zijn weg en dat is in onze huidige samenleving geen gemakkelijke zaak.

Andere geëxposeerde werken, uitgevoerd in steen, hout, kunststof en keramiek, zijn onder andere van: Albert Verkade, Alinda Ottens, André Pielage, Antoinette le Roy en Arthur Kempenaar. De website van de beeldentuin geeft een gedetailleerd overzicht van alle deelnemende kunstenaars.

Toegang € 7,50; Ckaarthouders €5,00. Let op: alle dagen open, maar alleen op afspraak.

Meer informatie vindt u op www.landenbeeld.nl.


Beeldenroute ArtZuid 2017

Beeldenroute ArtZuid 2017


De jubileumeditie is samengesteld door kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Rudi Fuchs. De tentoonstelling sluit aan bij het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design en laat de invloed van De Stijl-beweging op de naoorlogse beeldhouwkunst zien met monumentale, abstracte sculpturen van Nederlandse kunstenaars, onder wie Jan Maaskant, André Volten, Gust Romijn, Auke de Vries en Joost Baljeu. ARTZUID 2017 is gratis te bezoeken. Het ARTZUID bezoekerspaviljoen (Minervalaan 1, Amsterdam) is dagelijks open van 10-18 uur. U kunt daar terecht voor een routekaart, catalogus en versnaperingen. Bereikbaar met het openbaar vervoer via Station Zuid of tram 2, 5 en 24. Meer informatie: www.artzuid.nl. Foto: Natural Chaos van Arne Quinze (artiestennaam van de Gentenaar Arne Van Collie, een Belgisch conceptueel kunstenaar die vooral bekend is om zijn grote, vaak controversiële, constructies in het straatbeeld).

Kosmotroniks, muzikale opening

Kosmotroniks, muzikale opening


Kosmotroniks, jubileumtentoonstelling ter ere van Harry Arling; een overzicht van 25 jaar kunstenaarschap. Harry Arling was van jongs af aan al een enthousiaste modelbouwer. Dit resulteerde eind jaren tachtig in de Kosmotroniks: ruimtelijke objecten, soms voertuigen, soms dieren, soms gewoon objecten, die bestaan uit modelbouw onderdelen en afvalmateriaal, zoals oude wekkers, doppen, flessen, etc. De tentoonstelling loopt van 15 juli t/m 3 september in het Centrum Beeldende Kunst Emmen www.cbkemmen.nl. Website van beeldend kunstenaar en musicus Harry Arling: www.kosmotroniks.com/new/index.php. De toegang is gratis.

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden


Galerie De Burgerij stelt per jaar vijf à zes verkoopexposities samen van werk van hedendaagse, professioneel werkende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het kunstaanbod, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen keer op keer veel lof. Onder het genot van een kopje Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand, kunt u genieten van de verrassende exposities van figuratieve en non-figuratieve kunst. In de bloemrijke beeldentuin achter de galerie vindt u de koffie- en theeschenkerij. De zomerexpositie van zondag16 juli tot en met zondag 20 augustus laat autonome Finse Glaskunst zien van Marja Hepo-aho en Kari Alakoski. Marja combineert de schoonheid van glas met steen op sublieme wijze en in de glaskunst van Kari ontspringen buitengewoon geraffineerde patronen. Daarnaast zijn gestapelde glassculpturen te zien van Linda van Huffelen (Schipborg) en glasobjecten van Mary Quarles van Ufford (Vorden), beiden passen glasfusie toe. Vorden is prachtig gelegen in het coulisselandschap van de Achterhoek, centraal gelegen tussen de nieuwe musea in Zutphen, Gorssel en Ruurlo (musea voor Modern Realisme). Ckaarthouders krijgen vanaf zondag 16 juli gratis toegang en versgemalen Javaanse koffie op vertoon van een geldige Ckaart in de galerie. Kijk voor meer informatie op www.deburgerij-vorden.nl.

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken


U kunt met korting een drie daagse cursus bronzen beelden maken volgen. De cursus wordt gegeven bij bronsgieterij Flassh in Balk door de ervaren beeldend kunstenaar Peter IJsseldijk. In 3 dagen worden alle onderdelen om een bronzen beeld te realiseren behandeld. U leert de basistechnieken, een wassen beeld te maken, het aankanalen, het gereed maken van het beeld voor het gieten, het invormen, het afwerken en het patineren van het bronzen beeld. Nadruk wordt gelegd op het maken van een beeld met uw eigen "signatuur". Met een geldige Ckaart krijgt u 10% korting op de cursusprijs van € 250,-. Voor informatie en het aanmelden voor de cursus gaat u naar de website www.art-point.me.

PeperArt: kunstexpositie in kasteel Sterckshof Antwerpen

PeperArt: kunstexpositie in kasteel Sterckshof Antwerpen


PeperArt is een kunstbeurs op een unieke plek, een tweedaagse grensoverschrijdende kunstbelevenis voor zowel de kunstenaar zelf als de bezoeker. De opzet is ruim, gastvrij en intiem tegelijk, met maximaal dertig kunstenaars uit diverse landen en disciplines én jong talent. Er is rust en ruimte voor echte interactie en contact tussen de kunstenaar en de bezoeker. Deelnemers én bezoekers van de eerste PeperArt in 2016 beleefden bijzondere ontmoetingen in de ECI Cultuurfabriek Roermond. Kom de tweede PeperArt zelf meebeleven op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 in kasteel Sterckshof in het kunstminnende Antwerpen. Het kasteel is normaal gesproken gesloten voor publiek. Voor de kinderen zijn er op beide dagen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur speciale kinderrondleidingen door het kasteel en langs de kunst. Voor ouders dé gelegenheid om ondertussen kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Ckaarthouders krijgen gratis toegang voor twee personen (oorspronkelijke toegangsprijs € 15,-) tot de kunstexpositie op vertoon van een geldige Ckaart aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.peperart.com.

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk


Door zijn unieke ligging is Rotterdam sinds jaar en dag "de Poort van Europa". Wij gebruiken deze Poort om u vanuit het Hart van deze voormalige culturele hoofdstad, de "Boompjeskade", welkom te heten aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een wel heel bijzondere vaartocht naar Kinderdijk. De 19 authentieke molens van Kinderdijk zijn door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed en dus een bezoek meer dan waard. U vertrekt om 12.00 uur en de bootexcursie duurt ongeveer vier uur. Als Ckaarthouder krijgt u met maximaal 4 personen van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 30 juni 2017 20% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 17,50. U dient vooraf telefonisch te reserveren via het nummer 06-55826463. Ter plaatse is enkel contante betaling voor deze nostalgische bootexcursie mogelijk. Meer informatie vindt u op www.rebus-info.nl.

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk

10% korting op creatieve cursussen en Artist in Residence in Frankrijk


Atelier L'Oiseau Libre, in samenwerking met het Kunstcentrum Droiteval, organiseert creatieve cursussen in het voormalig kloostercomplex van Droiteval, in Claudon, Lage Vogezen, Frankrijk. Professioneel beeldend kunstenaar Mirjam Bijvank geeft daar les in schilderen, beeldhouwen en mozaïek. De prijs van een cursus op basis van vol pension is v.a. € 590,- exclusief materiaal. De prijs van een cursus met verblijf op een kamer of in een studio/appartement, waarbij u zelf voor de maaltijden zorgt, is v.a. € 395,- exclusief materiaal. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de prijs van een cursusweek, inclusief het verblijf. Meer informatie vindt u op www.mirjambijvank.com. Voor de professionele kunstenaar is er de mogelijkheid te werken als Artist in Residence. Er is plaats voor individueel beeldend kunstenaars, musici, schrijvers, dansers, etc of in groepsverband. De verblijfkosten (huur kamer/studio/appartement, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) voor een individuele kunstenaar varieert tussen de € 200,- en € 350,- per week of tussen de € 700,- en € 1200,- per maand. Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10 % korting op de verblijfskosten. De verblijfskosten als groep (huur kamers met gebruik van keuken, inclusief gebruik atelier/repetitieruimte/etc.) is afhankelijk van het aantal personen (3-16) en varieert tussen de € 600,- en € 2500,- per week. Een groep krijgt 10 % korting als één van de leden in het bezit is van een Ckaart. U ontvangt als Ckaarthouder met uw geldige Ckaart tot en met 22 december 2017 10% korting zoals beschreven. Voor uw boeking of vragen kunt u een e-mail sturen naar artculturedroiteval@free.fr. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.artresdroiteval.com.

BLIJF OP DE HOOGTE



Elke week komen er Ckaart aanbiedingen bij. Blijf eenvoudig op de hoogte via de nieuwsbrief.


Neem een abonnement op de nieuwsbrief

PROFITEER VAN ALLE VOORDELEN


Ckaart
De Ckaart kan u al gauw vele tientallen tot honderden euro's voordeel opleveren.


Bestel 'm nu met korting!