KORTINGEN OP KUNST & CULTUUR


De Ckaart biedt u elke twee weken nieuwe aanbiedingen Daarnaast kunt u voortdurend toegangskaarten winnen.


Kortingen krijgt u op uw bezoek aan musea, toneelvoorstellingen, musicals, muziekuitvoeringen, cabaret, enzovoorts. En kortingen op uw abonnementen, uw bezoeken aan kunstbeurzen, mooie kunstboeken, enzovoorts. De Ckaart maakt het mogelijk.

Elke twee weken krijgt u weer nieuwe aanbiedingen met kortingen. En elke twee weken kunt u weer andere toegangskaarten winnen. Culturele organisaties kunnen hun aanbiedingen hier opgeven.
Actuele kortingen

Kerst in Klank en Beeld

Kerst in Klank en Beeld


Het Kerstfeest heeft al vele eeuwen lang beeldend kunstenaars en componisten geïnspireerd tot de prachtigste werken, zodoende kunt u volop genieten van deze bijzondere lezing over de wijze waarop het Kerstfeest in de loop van de tijd verbeeld en verklankt is. Waarschijnlijk gaat u ook een aantal nieuwe aspecten van dit mooie feest ontdekken. Zo komt u bijvoorbeeld te weten welk Kerstlied geroofd werd uit een koninklijke bibliotheek in opdracht van een hooggeplaatst persoon. Natuurlijk hoort u dat lied ook.
Op vertoon van uw Ckaart krijgt u 10% korting op de toegangsprijs van € 15,-. Meer informatie vindt u op: Imago Musica


Opsporing verzocht

Opsporing verzocht


Een kunstenaar die zijn eigen gestolen schilderijen tegen losgeld mag terugkopen. Een diefstal uit een archief, die jaren onontdekt blijft. Een dief die gebrekkige beveiliging aan de kaak wil stellen. Een brute roofoverval op een oude dame waarbij zeven meesterwerken worden buitgemaakt. Een zilveren suikerpot die 35 jaar na de diefstal weer opduikt. Deze en vele andere, ooit gestolen kunst- en antieke voorwerpen zijn de kern van de expositie Roofgoed, kunstdiefstal in Nederland, die tot 22 februari 2018 in het Westfries Museum in Hoorn te zien is. Samen vertellen ze het verhaal van wie, wat, waar, hoe en waarom van kunstdiefstal.
Dat het Westfries Museum deze tentoonstelling organiseert is geen toeval. Het museum was in 2005 zelf slachtoffer van een spraakmakende kunstdiefstal. Van de 24 gestolen meesterwerken werden er in 2016 vijf zwaar beschadigd teruggevonden in Oekraïne. Het verhaal van de roof en de terugkeer is uiteraard onderdeel van de expositie. Net als de vijf schilderijen, die na een lastige maar geslaagde restauratie in hun nieuwe glorie worden getoond. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum kunstdiefstal tot onderwerp van een expositie maakt. Uniek inkijkje De tentoongestelde voorwerpen komen uit alle delen van Nederland. Van het Brabantse Boxtel tot het Noord-Groningse Westeremden, van Delft tot Zevenaar. Het museum kreeg ze in bruikleen van musea, kunsthandels, kunstenaars, archieven, kerken en particulieren. Het gaat om schilderijen, meubels, zilverwerk, religieuze voorwerpen en beeldhouwwerken, waaronder de restanten van drie bronzen beelden uit het Singer Museum in Laren.
Info en tickets: Roofgoed


Internationale Keramiektentoonstelling

Internationale Keramiektentoonstelling


Kunststichting Perspektief vzw organiseert van 2 - 10 december 2017 haar 3de Internationale Keramiekbiënnale in het Gemeenschapscentrum Den Breughel in Haacht ( België). De International Ceramic Biennal heeft tot doel 'het creëren van een spannend nieuw platform voor het ontdekken en presenteren van de keramiekkunst met werken die door toonaangevende en emerging kunstenaars worden gemaakt'.
De tentoonstelling stelt deelnemende kunstenaars in staat hun werk in een internationale context te plaatsen en erkenning verkrijgen. Internationale kunstenaars tonen hun fantasierijke, eigentijdse ideeën uitgedrukt met allerlei materialen, vaardigheden en tradities. Er is aandacht voor inspirerende werken, gericht op het uitdagen van percepties van het ambacht, zowel door middel van techniek, ontwerp als interpretatie.
Open: 2 tot en met 10 december 2017, zaterdag en weekdagen van 13 tot 18 uur - zondagen van 10 tot 18 uur. Rolstoeltoegankelijk. Op vertoon van uw Ckaart ontvangt u € 1,- korting op de inkomprijs van € 6,-. Locatie: Gemeenschapscentrum Den Breughel in Haacht (Wespelaarsesteenweg 85), centrum gelegen in de culturele driehoek van Brussel, Mechelen en Leuven.
Kijk op International Ceramics Biennial voor alle details.